Washroom Washroom gets excellent reception

Leading commercial washroom designer and manufacturer, Washroom Washroom, has designed and installed a striking bespoke reception desk along with new washrooms for an award-winning office development with ISG.

The Bower Building at 4 Roundwood Avenue on Stockley Park, provides 151,000 sq. ft. of world class office accommodation, built to uncompromised design standards. The extensive refurbishment of the building, designed by ESA Architects and carried out by ISG, won the Best Refurbishment/Regeneration of the Year award at the OAS Development Awards this summer.

The reception area at The Bower had to set the tone for the rest of the building and to make a lasting impression on visitors. With this in mind, Washroom designed and manufactured a bespoke Corian reception desk to mirror the angular lines of the unique feature staircases in the building’s central atrium.

In addition, Washroom installed new male and female washrooms to three levels across four cores of the building. Utilising Washroom’s exclusive Iconica Collection, the washroom design features real wood veneers, glass and Corian to complement the high specification finish seen throughout the building. The team constructed the vanities off-site and stored them at the Washroom factory in Essex, ready to be delivered to site just in time for installation.

Washroom’s full height Alto toilet cubicles were specified with a real wood walnut veneer finish for this project. The cubicle’s rebated edge design creates a flush front for a virtually seamless façade, while its full height doors offer complete privacy for end users, making it a popular choice for high specification office washrooms.

The bespoke white Corian trough-style vanity units were designed by Washroom for The Bower. Featuring a slight slope and clean angular lines, the vanity units also include an integral handbag shelf underneath, while back-painted glass splashbacks and wall-mounted taps complete the design. The Tego hinged mirror units above the vanities provide a compact hidden storage solution for essential washroom consumables

The Concerto integrated duct panelling system, which was installed behind the WCs and urinals in the washrooms, was faced with toughened back-painted glass and further adds to the high specification style. Designed to allow ease of access for any future maintenance, whether planned or reactive, with minimum disruption, the glass duct panels are the perfect balance of form and function.

In the staff shower and changing area in the basement of the building, Washroom’s solid grade laminate Forza lockers were specified to provide staff with a durable, secure storage facility.

Trevor Bowers, director at Washroom Washroom said:

“The stand-out element of this project is the reception desk and it was so important to get right as it’s the first thing visitors to the building will see. It’s fantastic to see it in situ now alongside the feature staircases in the main atrium – it looks like a work of art from every angle!”

For more information on the range of services and products offered by Washroom Washroom, please visit www.washroom.co.uk, call 0800 999 8888 or email sales(Replace this parenthesis with the @ sign)washroom.co.uk.